Известие

Collapse
No announcement yet.

При палене припуква

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• При палене припуква

Здравеите, имам алфа 145 бохер
    и проблена е следния
    сутрин като е студена като я запаля и като дам газ припуква.
    на какво се дължи това един приятел има същата и каза че е от бензина той я карал със 100 октана и нямало никави проблеми.
    Моля дайте компетентно мнение
    EX:Alfa 145 1.3ie Boxer 90 hp 95' ,Alfa 145 1.3 8v Boxer 90 hp 96' - red ,Alfa GTV 2.0 16V 150 hp 96' ,Alfa 145 1.3 8v boxer - black, Alfa 33 1.7ie Sport Wagon 110 hp 92' -

Провери си ламда сондата. И при мене беше така, даже и придърпваше, но само докато не е загряла. Не знам обаче дали боксера има сонда, щото мойта е TS.
    Alfa Romeo- Junior 1.4 TS 16V, 1998 year.

Comment

Първоначално публикувано от Junior 146
      Провери си ламда сондата. И при мене беще така, даже и придърпваше, но само докато не е загряла. Не знам обаче дали боксера има сонда, щото мойта е TS.
      има
      и моята прави такива номера и аз съм за смяна ма ... не остава време да отида да я сменя ... като загрее се по оправя
      слгай 100 октана и карай така
      ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

а ако искаш може първо да видиш от де ти смуче гърнето и тогава да сменяш ламбда сонда
        alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov
          а ако искаш може първо да видиш от де ти смуче гърнето и тогава да сменяш ламбда сонда

Капута дето ми я продаде беше махнал въздушния филтър !!!
          Сложих и нов, но сега прави следното:
          като дам газ и след това пусна педала ми гасне, ако не я поддържам газта с крак, но като я раздвижа до сфетофара вече е добре ? Някой има ли на идея от какво е?
          Моторче на празен ход? в събота ще я водя при Бобо от клубния той да си каже мнението
          Иначе като цяло колата е супер яка, като изключим изпуснал амортисьор и това с гасненето сутрин, или като е студена!
          Амортисьорите Кони за 222лв бройката двата 444лв
          EX:Alfa 145 1.3ie Boxer 90 hp 95' ,Alfa 145 1.3 8v Boxer 90 hp 96' - red ,Alfa GTV 2.0 16V 150 hp 96' ,Alfa 145 1.3 8v boxer - black, Alfa 33 1.7ie Sport Wagon 110 hp 92' -

Comment

Първоначално публикувано от Junior 146
            Провери си ламда сондата. И при мене беше така, даже и придърпваше, но само докато не е загряла. Не знам обаче дали боксера има сонда, щото мойта е TS.
            Аз пък мисля че при пуск на двигателя и известно време след това, ECU–то игнорира показанията на ламбда сондата?
            Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

При мен пукаше от масло в свещите.
              Аlfa Romeo 146 1.6 TS 16v 97'

Comment

Извинявам се, че пиша в тази тема. Имам проблем с моята Алфичка... 146 Junior... вчера си измих двигателя, ушким внимавах с миенето, но нещо, където не трябва съм измокрил и сега... ядове :X . Припуква и губи мощност, може ли някои да даде някакви съвети каква беля съм направил? Благодаря предварително!

Comment

Темата е доста възрастна, та май щеше да е по-добре да си пуснеш нова, но вече няма значение.

Вероятно си напълнил свещите с вода. Свали капака (пластмасов или алуминиев, не си казал с кой мотор си), извади лулите и подсуши хубаво. И да знаеш, че за ТС е силно НЕпрепоръчително да се мие.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Добрем, мерси много! Ще знам за вбъдеще да не го правя..

Comment

Working...
                    X